Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Videók képes leírás - Sün, sündisznó.tlap.hu
részletek »

Videók - Sün, sündisznó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sun.tlap.hu » Videók
Keresés
Találatok száma - 3 db
A mezei nyúl és a sündisznó

A mezei nyúl és a sündisznó

Egyszer egy szép nyári napon künn a mezőn találkozott egy mezei nyúl egy sündisznóval. A mezei nyúl bosszantani kezdte a sündisznót. Azt mondja neki: - Te sündisznó, ezekkel a horgas lábakkal hogy mersz te megindulni, hogy is tudsz te menni? A sündisznó nem hagyta magát, visszavágott szóval: - Én ezekkel a horgas lábaimmal jobban tudok futni, mint te azokkal az egyenesekkel! Azt mondja a nyúl: - Én azt nem hiszem. - Na, ha nem hiszed, akkor fogadjuk le. Hamar lefogadták. Csináltak egy nagy fogadást ketten. Mikor kész volt a fogadás, akkor azt kérdi a nyúl a sündisznótól: - Na, mikor futunk? Azt mondja a sündisznó:..........

Halász Judit: A sündisznó

Halász Judit: A sündisznó

Gyermekkorom legédesebb dala... Mostanában új kontextusban emlegetik :) sün,sün,sün.. Kedves kis videó erről a roppant kedvelt és titokzatos kis állatról, Halász Judit előadásában. A Dal nagyon sok gyermek és felnőtt kedvence lett.

Samu

Samu

A sün a nappalokat védett helyen, bokrok vagy dús növényzet árnyékában, az éjszakáit pedig rendszerint táplálékszerzéssel tölti el. Éjszaka sokszor nagy zajt csapva masíroznak keresztül kasul a kerten, de látni csak ritkán lehet őket. Táplálékai közé tartoznak bogarak, rovarok, lepkék, hernyók, földigiliszták, különböző kártevők, csigák, lehullott gyümölcsök és bogyók.

Tuti menü