Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sün, sündisznó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Sün, sündisznó képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: sun.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
A mezei nyúl és a sündisznó

A mezei nyúl és a sündisznó

Egyszer egy szép nyári napon künn a mezőn találkozott egy mezei nyúl egy sündisznóval. A mezei nyúl bosszantani kezdte a sündisznót. Azt mondja neki: - Te sündisznó, ezekkel a horgas lábakkal hogy mersz te megindulni, hogy is tudsz te menni? A sündisznó nem hagyta magát, visszavágott szóval: - Én ezekkel a horgas lábaimmal jobban tudok futni, mint te azokkal az egyenesekkel! Azt mondja a nyúl: - Én azt nem hiszem. - Na, ha nem hiszed, akkor fogadjuk le. Hamar lefogadták. Csináltak egy nagy fogadást ketten. Mikor kész volt a fogadás, akkor azt kérdi a nyúl a sündisznótól: - Na, mikor futunk? Azt mondja a sündisznó:..........

A sün, akit meg lehetett simogatni

A sün, akit meg lehetett simogatni

Nincs olyan sün a világon, amelyik ne lenne tüskés. Annyi szúrós tüskéjük van a sünöknek, hogy még hozzájuk sem lehet érni. Megsimogatni őket pedig egyenesen lehetetlen. Nem is simogatta meg őket soha senki. Azaz, egy kis sünt mégiscsak megsimogattak. Hogyan történt? Elmesélem. A kis sün az erdőben kószált. Egyszer csak észrevett egy fatönköt. A tönkön egy nyuszi üldögélt, és tejbegrízt evett a tányérjából. És nem ám akárhogyan, hanem kanállal. Megette a nyuszi az összes tejbegrízt, és azt mondta:.......

A süni és a pillangó

A süni és a pillangó

A süni és a pillangó A süni szívébe akkor kezdte belopni magát a szomorúság, amikor az ősz beálltával nem talált már több lehullott piros almát a fák árnyékában. A puha avar sem tompította bánatát, amelyben reggelente a forrás vizéig gurult. Most nem is volt hozzá kedve, csak bandukolt lefelé a keskeny ösvényen, s közben azon morfondírozott, miért is van olyan egyedül. Bár kedves kis sün volt, mégsem kereste a többi erdei állatka társaságát. Amolyan magányos életet élt, bár jóban volt mindenkivel, mégsem mondhatta el, hogy igazi barátja volna. Megmosakodott a lassan csörgedező vízben, megrázta magát, és elindult vissza az úton. Úgy érezte a szíve egyszerre üres és nehéz. Egy öreg, kiszáradt tölgy alatt lakott takaros kis kuckójában. Ahogy nyitná az ajtót, egyszer csak egy apró, színes szárnyú pillangó röppent a kilincsre. .....

A Tüskeböki Törpesün Tenyészet és Webáruház

A Tüskeböki Törpesün Tenyészet és Webáruház

A Tüskeböki Törpesün Tenyészet afrikai fehérhasú törpesün tartással és törpesün tenyésztéssel foglalkozik. Ha érdekelnek ezek a tündéri kisállatok, látogass el weboldalunkra, ahol sok hasznos információt megtudhatsz a sünikről, vagy akár törpesün kölyköt is választhatsz magadnak. Ezen kívül végigböngészheted webáruházunkat, ahol a következő, sünök tartásához szükséges dolgokat rendelheted meg: sün eleség, játékok, kisállat bújók, ketrecek, etetők, itatók és még sok más.

Afrikai fehérhasu sünök

Afrikai fehérhasu sünök

Wir sind eine Weißbauchigel Hobbyzucht in der Nähe von Augsburg (Bayern). Wir freuen uns sehr über Ihren Besuch auf unserer Homepage. Bei Fragen stehen wir gerne zur Verfügung und wünschen nun viel Spaß beim Durchstöbern.

Alag-Dombi Törpesün kennel

Alag-Dombi Törpesün kennel

Jelenleg egy viszonylag ' nagy ' állománnyal rendelkezem, melyben a színek elég széles skálája megtalálható. Igyekszem a lehető legjobban tartani őket és a maximumot megadni nekik. Törekszem a szép és egészséges kölykökre és a különleges színekre, hogy másoknak is ugyan akkora örömöt nyújthassanak ezek a különleges állatok mint nekem is.

Állateledel

Állateledel

Webáruházunkban kisállatok tartásához szükséges felszereléseket, eledeleket, vitaminokat és ápoló szereket kínálunk kutyák, macskák és egyéb hobbi állatok számára. Kedvenceink egészséges fejlődéséért és ápolásukhoz szükséges kiegészítők minden otthonunkban tartható állat számára. Heti akciós termékek és folyamatos újdonságok.

Állatgyógyászat

Állatgyógyászat

Kedvenceink egészsége ugyanolyan fontos , mint a sajátunk. A webáruház vény nélkül kapható gyógyszerek széles skáláját kínálja az egészség megőrzése érdekében. A holisztikus tápok , melyek kedvező áron kaphatóak nagy mértékben hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Itt csak az igazán minőségi kutya és macskaeledeleket lehet megtalálni, úgy mint az Acana, Orijen, Royal-Canin, Hills,Rinti és Miamor termékcsaládokat. Többrétű kedvezményrendszer segít, hogy minél olcsóbban vásárolhassunk , és már 10.000Ft-tól ingyenes a házhozszállítás.

Állati fincsi Állateledel

Állati fincsi Állateledel

Forgalmazott felszerelés: Kutyaház, Kutyaruha, Kiállítási Mobil Ketrec, Szállítóbox, Kisállat Ketrec, Madárkalitka, Görény Ketrec, Nyúlketrec, Tengerimalac Ketrec, Hörcsög Ketrec, Degu Ketrec, Játék, Moser nyírógép, Kozmetikum, Póráz, Nyakörv, Hám, Alom, Toalett, WC, Macskabútor, Akvárium, Terrárium....

Hirdetés
Állati webáruház

Állati webáruház

Az Állati Webáruház az ország egyik legnagyobb állateledel webáruháza. Mintegy 6.000cikk-el foglalkozik. Csak és kizárólag prémium termékekkel forgalmaz , amiket megfizethető áron kínál vásárlóinak. A webáruház több tipusú kedvezményrendszerrel jutalmazza vásárlóit. Több termékcsaládott importál a választék érdekében. Például itt találhatóak Rinti, Miamor,Amore termékcsaládok. A látogatók szakszerü tájékoztatást kapnak , hiszen a cég munkatársai egytől egyig régóta tenyésztők.

Brehm:Az állatok világa- sünök

Brehm:Az állatok világa- sünök

A sün-félék családjának legnevezetesebb képviselője a sünök nemzetsége. Megjelenésük és szervezetük oly sajátszerű, hogy néhány odavetett vonással is élethű képet rajzolhatunk róluk. Hosszúkás fejük ormánykába nyúlik. Szemük középnagy, fülük meglehetősen hosszú. Zömök törzsük felső- és oldalrészeit nagyon hegyes, merev tüskék, alsó oldalát pedig szőrök borítják. Végtagjaik 5 ujjasak. Egész talpukon járnak.Kulcscsontjuk karcsú. Fogazatuk 36 fogból ll, amennyiben fölül 3 metsző-, 1 szem-, 3 elő- és 3 igazi zápfoga, alul pedig 4 metsző-, 1 szem-, 2 elő- és 3 igazi zápfoga van minden állkapocsfélben. Leginkább erdőkben és bokros helyeken tartózkodnak. Táplálékuk főként húsos gyümölcsökből és apró állatokból áll. Érzékeik közül szaglásuk a legfejlettebb. A nőstények 3-8 vak kölyköt szülnek. Téli álmot alszanak.

Bükkaljai törpesün tenyészet

Bükkaljai törpesün tenyészet

Üdvözlünk a Bükkaljai afrikai fehérhasú törpesün tenyészet honlapján! Afrikai fehérhasú törpesünök (Atelerix albiventris) tartásával és tenyésztésével foglalkozunk. Reméljük, sok hasznos információt találsz majd honlapunkon, jobban megismered, és Te is megszereted ezeket a kedves, tüskéshátú kisállatokat. Számunkra a legfontosabb, hogy egészséges és barátságos kisállatok kerüljenek ki tenyészetünkből, akik sok örömet okozhatnak a leendő gazdiknak.

Deákházi Sünkuckó

Deákházi Sünkuckó

Az oldal a Deákházi Sünkuckó Afrikai Fehérhasú Törpesün Tenyészet bemutatkozó oldala, ahol sok hasznos és érdekes információ található süngazdiknak illetve sünkedvelőknek egyaránt. Tenyészetünk Budapesten, a XIX. kerületben található. A sztenderd színű sünikéken kívül különleges sünbabáink is születnek időnként, amire nagyon büszkék vagyunk.

Diszállat apró

Diszállat apró

Törpesün, süntanrek, tengerimalac, egér, patkány, hörcsög, degu, csincsilla, törpenyúl, törpehörcsög, csíkosmókus, cukormókus, görény stb... Tenyészetünkben több sünike várja szerető gazdiját. Kezdő élelemcsomaggal, származási lappal, tanácsadással, féregtelenítve adjuk át Őket. A süncik egészségesek, tüneményesek, kézhez szokottak, érdeklődőek, felmenőik ismertek, áruk 20-33 ezer Ft. között van. További információk: www.deakhazisunkucko.gportal.hu Kérdése ikre is szívesen válaszolunk!

Dojkás süntenyészet

Dojkás süntenyészet

2010.08.03.-án megszülettek az első 'Dojkás' kis sünik Nagyon büszke vagyok Devilre és Falbira ,mert kezdő süntenyésztőként nagyon szép kis süniket hoztak össze kitartó gondoskodásommal. Köszönöm a sok segítséget Bálintnak,Eszternek, Lisa-nak és Győrik Editnek! (A galériában már láthatók a képek a sünikről)

Domonyi sünfészek

Domonyi sünfészek

Kedves Látogató! Engedd meg, hogy bemutatkozzam. Szilvia vagyok, 13 éve költöztem Pestről ebben a pici faluba - Domonyba - mely a Gödöllői-dombságban rejtőzik. Egy tornácos, fehér kis parasztházban lakom. Négy gyerkőcöm van. Talán pont ezért találsz a honlapon gyerekeknek szóló dolgokat is, mivel az állatok megismerését és megszeretését nem lehet elég korán kezdeni! Fontosnak tartom, hogy a tenyészetem sünbarát legyen. (lásd az erről szóló fejezetet). Szaporítás helyett a felelős tenyésztésre szeretném a hangsúlyt fektetni, hogy egészséges, jól szocializált sünik kerüljenek ki a kezeim közül, akikből később barátságos házikedvenc vagy jó anyuka válhat.

Döme dinasztia

Döme dinasztia

Blogunk célja, hogy a törpesün tartás iránt érdeklődőkkel információkat cseréljünk, illetve hogy a törpesün gazdákat egymást segítő közösségé kapcsoljuk egybe. Az oldal főhőse, névadója és központi személyisége Sün Dömötör, a Döme és családja fehérhasú törpesün dinasztia alapítója és egyben alfahímje. Dömén kívül megismerkedhetsz a lapon Teodórával, Kakaóval, Minnával és Konfettivel Dömötör négy feleségével, illetve a folyamatosan születő apróságokkal. Ebben a menüpontban ismerheted meg a Döme és Családja törpesün tenyészet alfa hímjét és a nőstény süniket. Valemennyi süni a Atelerix albiventris fajból származik. Az egyes sünökről a blog jobb oldalán a sün nevére kattintva kaphatsz bővebb információt. Az adatok között megtalálod a süni nevét, nemét, születési dátumát, a tenyésztő nevét, akitől származik, a kölykök számát, illetve a nőstény sünik esetében az almok számát is. Név szerint a tenyésztésben részt vevő sünik adatait találod meg.

Tuti menü